Pruimentaart


Lekkere taart voor 1 kilo pruimen.  De pruimen hoeven nog niet helemaal rijp te zijn.  Het oorspronkelijke recept had een veel kortere baktijd, maar onze ervaring is dat lang in de oven veel beter is.   Onze versie is dus:

Deeg: 1 ei, 50 g suiker, 300 g bloem, 150 g boter

Vulling: 1 kg pruimen, 80 g zachte boter, 100 g suiker, 2 eieren, 100 g bloem, 1 tl bakpoeder

Klop het ei en de suiker.  Voeg de gezeefde bloem en de boter in kleine stukjes toe.   Kneed het deeg en laat het in de koelkast een uur rusten.  Rol daarna het deeg uit en bekleed een lage taartvorm.  Invetten van de vorm is niet nodig.  Prik met een vork wat gaten in de bodem en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snijd ondertussen de pruimen in helften en verwijder de pitten.  Meng de zachte boter met de suiker en voeg de eieren een voor een toe.  Doe de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij en meng alles goed.  Leg de pruimen dicht naast elkaar op de bodem, verspreid hierover de mix en bak de taart in 50 minuten op 200 graden goudbruin.

Garneer met een paar halve pruimen.

Bron (met andere baktijden): Home and Garden, augustus 2005.