Mitsubishi Outlander PHEV


Mitsubishi komt volgend jaar zomer met een 0%-bijtelling SUV, de Outlander PHEV. Tot 2018 geen bijtelling scheelt een hoop.  Ook geen wegenbelasting en geen BPM. Als bedrijf krijg je ook nog milieusubsidie (winstbelastingafrek eigenlijk) op de aanschaf.

Outlander PHEV review in Autocar

Eigenlijk wel gek dat je zo’n grote bak kunt kopen met een gunstig belastingregime.

Anderzijds helpt het wel om de nieuwe technologie te introduceren, die anders pas later op de markt zou komen.

Inmiddels zijn er al een aantal auto’s in de categories ‘elektrisch met range extender’, zoals de Opel Ampera en de Toyota Prius plug-in hybride.  De Mitsubishi is de eerste stationwagon/SUV in deze categorie, waar hij ook voor mij aantrekkelijk wordt.  Helaas is de levering pas voor komende zomer gepland.

De Toyota Prius Wagon is ook groot, maar dat is gewone hybride die in het 14% regime valt.  Veel beter dan de 25% voor andere grote auto’s met automaat, maar ook veel meer dan 0%. Anderzijds is de Prius inmiddels proven technology.

Terug naar de Outlander HPEV, er komt wat meer informatie los.  Tech plaatjes en prijzen.

Mitsubishi Outlander Block diagram with the components of the Mitsubishi Outlander