Eneco Toon


Een paar weken leden hebben we een Eneco Toon thermostaat besteld.  Op internet zag ik positieve feedback, het leek me ook een leuk speeltje.  Vandaag zou de installatie zijn, maar dat is dus niet gelukt.

Eneco besteed de installatie uit aan een plaatselijke installateur.  Die plaatst de sensoren in de meterkast, de voeding/ketelschakelaar bij de ketel.  Het is allemaal slim bedacht: Toon krijgt zijn voeding via de bestaande leiding naar de kamerthermostaat; de twee aansluitkabels dragen zowel de voeding als het signaal.  Het kastje zelf ziet er ook mooi uit, en is niet veel groter dan onze bestaande thermostaat.  So far so good.

Toch nog geen foto bij de blog, want helaas lukte de validatie niet.  Eenmaal geïnstalleerd moet Toon met de Eneco servers praten, en die servers reageren niet.  De logistiek werkt dan zo dat de installateur alles weer moet weghalen en een nieuwe afspraak inplannen. Daarna ging hij naar het volgende adres in de buurt waar hij hetzelfde heeft gedaan: installeren en weer weghalen.

,