Installatie uitbesteed…


Voor de tweede keer in een paar weken hebben we een installateur op bezoek die een apparaat moet activeren.  Voor de tweede keer blijkt de installatie server van de ‘provider’ down, of althans hij reageert niet.  De provider heeft er geen last van, want die hebben de installatie uitbesteed voor een per-stuk prijs aan een ZZPer.  De ZZPer zit hier bij ons een uur te wachten…

De vorige keer lukte het uiteindelijk wel, nu niet.  Dus we gaan het nu zelf proberen.  En eventueel de ZZPer nog een keer langs laten komen….  Als het dan nog niet lukt, moet hij de installatie ongedaan maken (!).

Wat mij betreft een voorbeeld van hoe kapitalisme (niet) werkt, als de grote bedrijven zelf de kosten van wachttijd direct zouden zien, zijn ze misschien gemotiveerd om het te laten werken.