Naar huis


Woensdag moeten we naar huis.  Als we wakker worden zit er een grote groep apen in de bomen naast het guesthouse.  Ze eten lekker van de bladeren van de boom en letten niet echt op ons.  Blijkbaar wordt er niet veel meer gejaagd op de apen.

We gaan nog een keertje de heuvel op (nu via de weg, niet via het riviertje) om te genieten van het uitzicht en de temperatuur.  Dan is het wachten tot de taxi komt om ons naar het vliegveld te brengen.

De taxi chauffeur is bijzonder omvangrijk, en trekt raar met zijn benen.  Ik vraag me af of hij zijn hartaanval zal krijgen tijdens onze rit, of later pas.  Hij rijdt wel aardig door, eerst over de kustweg, dan de nieuwe tolweg naar Panama city, en het laatste stuk via een shortcut door mindere buurten naar het airport.  Ik kijk even op de iPhone of we wel de goede kant opgaan.  Gelukkig wel.  Toch makkelijk zo’n kaarten-app.

Na ruim twee uur zijn we op het vliegveld.  Na een drankje en een cigaret kunnen we terug.  In Nederland valt het even tegen: er ligt ijs op het water voor ons huis….

[wowslider id="32"]

,