Pipeline trail door het nevelwoud


Zaterdag beginnen we de dag weer met een Hollands ontbijt, elke dag door Terry verzorgd.

Daarna hebben we de “pijplijntrail” gelopen; een wandeling bergop naar een hoge waterval.  Het pad loopt langs waterleidingpijpen; vanaf de waterval en andere bronnen wordt water afgetapt voor de groentevelden.

De pijplijn en het pad lopen door oeroud bos met indrukwekkende bomen, meters dik en heel hoog.  Omdat de bomen in een ravijn staan kunnen ze groot worden, omdat ze beschut zijn tegen de wind.  Het regent en mist de hele wandeling, het is een echt regenwoud.  Koud is het niet.  Als we teruglopen ziet Gilbert nog een Quetzal de bomen invliegen.  Hij laat zich helaas niet meer zien.

Na de wandeling een late lunch bij Finca Lerida, een groot hotel met een uitstekend restaurant.  Als we daar aankomen is het lekker zonnig, maar tijdens het eten trekt de regen uit het woud naar beneden en wordt het ook daar koud.  Het weer in de bergen is echt heel plaatselijk!

[wowslider id=”22″]

,