Vogelen met Terry


Vrijdag beginnen we in Boquete ook weer met een excursie.  Die stond bij ons op zaterdag.  Het wordt dus drie dagen op rij om 7 uur de deur uit.

Om 7 uur vertrekken we met de auto van Terry naar de bergen.  De eerste stop is aan de rand van Boquete bij de rivier.  Op een open stukje met een paar fruitbomen wemelt het van de vogels.  Tanagers en Flycatchers vooral, voor Panama gewone park vogeltjes, maar voor ons allemaal nieuw.  Terry spot heel veel verschillende vogels met haar verrekijker, voor mij is het soms lastig bij te houden.  Dan ga ik maar gewoon foto’s maken.

Daarna gaan we richting Quetzales trail, nu aan de andere kant van Vulcan Barú.  Daar wachten we bij een boom op de komst van een Quetzal; Terry gelooft niet zo in rondrennen, bewegen doen de vogels al.  Ze heeft gelijk, de Quetzal dient zich na verloop van tijd aan!  Ondertussen zien we ook veel andere vogels en een verwilderd weilandje.

Gilbert struint nog wat rond op en rond het terrein van Hans en Terry, en Elly maakt het huisje nog huiselijker. ’s Avonds eten we weer in ons huisje.

[wowslider id="20"]

 

,