Oostvaardersplassen


Vandaag op vogel excursie geweest naar de Oostvaardersplassen.  In een lange halve dag hebben we een rondje gemaakt rondom het gebied.  Het is een bijzonder soort natuur, een door mensen gecreerde steppe met teveel grote dieren.  Achter het hek van het natuurgebied is een bosrand, ampoule maar in het gebied zelf zijn alleen paarden, herten en boomstronken.  En heel veel ganzen.

Met een gids hebben we een aantal van de gebieden rondom de Oostvaardersplassen bezocht op zoek naar vogels.  In totaal hebben we 60 soorten gezien, maar dat is inclusief merels, meeuwen, ekster, mezen etc.  Maar ook voor ons “nieuwe” vogels zoals de grasmus en de rietgors.  Helaas is het niet gelukt om een blauwborst te spotten, die houden we nog te goed.  De fotoverzameling is weer flink uitgebreid, hieronder een selectie.

[wowslider id="38"]