Vogelen


De laatste weken ben ik veel bezig met vogelfoto’s.  Tijdens onze vakantie in Panama hebben we een aantal vogelexcursies gedaan, en sindsdien ben ik er in Nederland ook veel mee bezig.

Inmiddels een 300mm/F4 telelens gekocht om iets dichter bij te komen.  Ik ben er wel achter dat het een vak apart is, vogelen.   Vogels herkennen, acceptabele of zelfs foto’s maken, het is allemaal lastiger dan het lijkt.

In deze post een paar van de betere foto’s van de afgelopen weken, eerst watervogels.  Dit zijn relatief makkelijk: lekker groot en goed te zien op open water of op weilanden.  En als je dan een foto hebt, is het meestal wel duidelijk welke vogel het is.

[wowslider id="37"]

Met de zangvogeltjes is dat een stuk lastiger.  Ze zijn kleiner, en zitten in struiken en bomen waar de autofocus niet veel mee kan.  En dan lijken ze nog allemaal op elkaar ook.  Gelukkig zijn hier ook makkelijke soorten zoals een grote ekster of een niet zo schuwe pimpelmees.

[wowslider id="34"]

,