Nachtegaal


Vandaag voor het eerst op stap met de Nikon D7100, in combinatie met mijn 300mm/F4 AF lens.  De camera/lens combinatie voldoet boven verwachting: scherpstellen gaat veel sneller dan met de D90, de resolutie is duidelijker beter, en de foto’s zijn net iets scherper lijkt het.  Zie daarvoor de uitsnede aan het einde van deze post. De combinatie van een oude AF lens (zonder motor) met de D7100 werkt goed.

De belichting is ook nauwkeuriger, bij het nabewerken heb ik de meeste correcties die ik gewend was met de D90 weer ongedaan gemaakt.

Rond 12 uur was ik bij de vogelplas Starrevaart, daar zijn altijd vogels, al zijn het maar meeuwen.  Bij de kolonie kopmeeuwen lopen de eerste jongen al rond.  Een plaatje van eendjes tussen het koolzaad en fluitekruid, allemaal tekenen dat het echt voorjaar is.  Dat had ik even nodig, het was weer grijs en grauw.

Voorjaar bij de Starrevaart Voorjaar bij de Starrevaart

Met de D7100 gaat de scherpstelling nu zo snel dat een wegvliegende (krak)eend geen probleem is.  Ik kwam te dichtbij vond ie, dat leverde wel een leuk plaatje op.

Krakeend Krakeend bij de Starrevaart

Na een rondje plas ben ik doorgereden naar Meijendel, de waterleiding duinen bij Wassenaar.  Hoogtepunt was daar een nachtegaal die zich liet fotograferen in een bosje.  Er was net een gaatje tussen alle takken waardoor je de vogel goed kon zien.  Ik kon rustig tientallen foto’s nemen, dit vind ik de beste.

Nachtegaal Duinen van Meijendel

Naast de nachtegaal was ook de graspieper voor mij een nieuwe vogel.  Helaas is die foto van hele grote afstand genomen, dus met veel minder detail.

DSC_0309_02 Duinen van Meijendel

In zekere zin is het wel een indrukwekkende foto: de foto toont een klein stukje uit de hele opname, die zie je hieronder.  Ondanks de uitsnede (800 pixels) is het vogeltje op de foto boven mooi scherp.

Duinen Duinen van Meijendel
, , ,