Middelste Zaagbek


De afgelopen weken ben ik gewoon verder gegaan met veel vogelfoto’s maken.  Met wisselend succes, maar zo af en toe zit er een mooie foto tussen, of een foto van een bijzondere soort.  De laatste aanwinst is de Middelste Zaagbek, gespot in de jachthaven van Stellendam.  Het was een paartje in het zomerkleed.

Eerst het mannetje, dan het vrouwtje.

Middelste zaagbek, mannetje in zomerkleed Stellendam
Middelste zaagbek (vrouwtje) Stellendam

In de buurt van de haven broeden ook veel Brandganzen.  Normaal moeten die niet zoveel hebben van mensen, maar nu bivakkeert een groep ouders en jongen in de haven.  Blijkbaar vinden ze het gras zo lekker dat die enkele watersporter er wel bij kan.  Het zal ook vast schelen dat het nog stil is op de haven in afwachting van de zomer.

Brandenganzen Stellendam

In de buurt van Stellendam zijn een aantal natuurgebieden met veel vogels.  De namen beloven niet veel goeds: de duinen van de Kwade Hoek, en een weilanden gebied Koudenhoek.  Maar in beide gevallen kun je er goed wandelen tegenwoordig.

Vorige week ben ik op een avond bij Koudenhoek geweest.  Het heeft een foto opgeleverd van een Slobeend die moest “vluchten” voor een Meerkoet.  Ik vind de foto wel mooi, met de poten nog net op het water.

Slobeend Koudenhoek (Ouddorp)

 

,