Verwaaid


Woensdagavond zijn we op de boot aangekomen, en sindsdien zijn we bezig geweest met het inrichten en voorbereiden. Na een paar rondjes supermarkt hebben we in elk geval voldoende proviand. Hieronder een kijkje in een van de kisten (onder een bank) met voorraad. Je kunt alleen de bovenste laag zien liggen… Onder de vloer van de boot ligt nog meer.  En dan hebben we nog een kast vol met fris, bier en wijn.  Kortom, we zullen niet verhongeren, mocht er plotseling een supermarkt staking zijn.  Wel makkelijk onderweg, dan hoeven we alleen verse spullen te kopen.

Proviand

We hebben nu alles wel gereed.  Eigenlijk hadden we al eerder willen vertrekken, maar de wind werkt niet zo mee.  Of eigenlijk te goed mee: windkracht 6 op zee gaat wel lekker snel maar is niet zo leuk om je vakantie mee te beginnen. Dus wachten we op wind die ons meer aanstaat. Verwaaid liggen noemen zeilers dat.

Dat geeft wel tijd om lijntjes na te lopen, nog wat te poetsen, foto rondjes voor Gilbert, eten voorbereiden voor Elly, kleine reparaties en vooral ook tot rust komen na een paar drukke weken thuis en op het werk. Jason is zaterdag aangekomen, en gaat mee richting Oostzee.

Morgen zou de wind moeten afnemen. Als dat zo is, vertrekken we rond het middaguur.  Ons eerste doel is het Kieler kanaal, wat we deze week verwachten te bereiken.  Misschien in één stuk (dan zijn we er woensdag) of met één of meer stops op de Nederlandse of Duitse Waddeneilanden of misschien op Helgoland.  Genoeg mogelijkheden.

,