Grote Sterns (Ottersaat bij Oudeschild)


Bij de jachthaven van Oudeschild is een vrij grote kolonie grote sterns.  Ik dacht eerst dat het visdiefjes waren, maar op birdpix werd ik terecht gewezen..  Je hoort ze goed in de haven, en je ziet voordurend ouders overvliegen met verse vis.  De jongen zijn al vrij groot.  Het is onvoorstelbaar hoeveel vis de ouders kunnen vangen.

Een paar plaatjes van sterns.  Eerst een klein stukje uit de kolonie.  Een ouder biedt zijn partner een vers visje aan.  Dat gaat met gepast ceremonieel.

DSC_1388 Vogels op de Wadden

De meeste vis wordt op wat grotere afstand gevangen, maar ook net over de dijk wordt er gevist.

DSC_1687 Vogels op de wadden

Het viel nog niet mee de sterns in vlucht met hun visjes te fotograferen, totdat ik me realiseerde dat ze allemaal over de dijk aanvliegen. Vanaf de dijk kun je ze zien komen, focussen, en dan afdrukken als ze overvliegen. Dat is het principe in elk geval.

DSC_1610 Vogels op de wadden

En het werkt ook echt dus! De vogels vliegen soms op een paar meter voorbij, waardoor je in close-up zowel de ogen van de vis als van de vogel kunt zien. Dat is de natuur.

DSC_1633 Vogels op de wadden