Meeuwen overwinteren in Torremolinos


Eén van de meeuwen die ik bij Borkum op de foto had gezet bleek geringd.  Het leek me leuk om dat te melden.  Met even Googlen kwam ik op een ring-site http://www.cr-birding.org waar je kunt zoeken naar wie geringd heeft.

DSC_2243 Kleine Mantelmeeuw HC97

Ik dacht dat het een Nederlander was, maar toen ik hem zondagmiddag mailde kreeg ik al snel antwoord dat het om een vogel van Dr Sonke Martens uit Duitsland was.

Uit Duitsland kreeg ik een computer uitdraaitje met de levensloop van de meeuw. Geringd in 2010 op Helgoland, gespot in december 2011 in Torremolinos, en nu dus weer terug in Duitsland.  Verbazingwekkend dat zo’n vogel gespot wordt eigenlijk.  Wel leuk om te zien dat meeuwen de warmte opzoeken, dat wist ik niet.

In de reactie uit Duitsland stond ook dat de vogel inmiddels is gespot in de broedkolonie op Helgoland waar hij was geboren.

,