Vogels op zee


Varend met de boot op zee zie je vooral meeuwen en sterns. De meeuwen op zee zijn steeds op jacht. Ze duiken naar krabbetjes, inktvissen en ook platvisjes. Eerst een kleine mantelmeeuw die gaat duiken …

DSC_2380 Kleine Mantelmeeuw

en duikt.

DSC_2381 Kleine Mantelmeeuw

Het resultaat was denk ik een platvisje, maar die foto is niet echt scherp. Daarom een zilvermeeuw die een krabbetje heeft gevangen. Ik had eigenlijk op zee geen krabbetjes verwacht.

DSC_2391 Zilvermeeuw

Af en toe zie je ook andere vogels. Eens in de paar uur komt een Jan-van-Gent langs, hier een jonge vogel waar wij langsvoeren met de boot. Hij vond het wel best.

DSC_2278 Jan van Gent

 

Bij Norderney zagen we zwermen met grote zwarte zee-eenden. De meeste op grote afstand, maar een groepje kwam dichtbij genoeg voor een foto. Weer een nieuwe soort, ik had deze nooit eerder bewust gezien.

DSC_2341 Zwarte Zee-eenden

 

Tenslotte nog een plaatje van de bron van leven voor hele kolonies meeuwen: de vissers. Vissersboten worden altijd gevolgd door grote groepen meeuwen. Onderzoekers stellen vast dat meeuwenkolonies groeien en krimpen met het ritme
van de visserij.

DSC_2316 Visserij voor de meeuwen
, ,