Bimini


Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag): Laat in de middag gaan we naar de boot. ’s Avonds maken we een boodschappenlijst voor de proviandering. We sluiten de avond af met een kaasje en drankje.

Vrijdag 30 mei: We halen eerst de bimini op die we hebben laten maken bij de zeilmaker. Een bimini is een zonnescherm dat je boven de kuip van de boot kunt spannen.  De naam is eigenlijk een merknaam van een bedrijf in Florida. Bimini is een eilandje van de Bahama’s, die voor de kust van Florida ligggen.

Simpel maar doeltreffend hopen we: een doek met zeillat wat we kunnen opspannen tussen buiskap en achterboog. Het is mooi gemaakt, en makkelijk te zetten. We moeten wel even zoeken naar een plaats voor de zeillat van 3.20 meter. Het blijkt dat de voorhut daar net lang genoeg voor is.

Bimini Bimini

Bij de supermarkt in Stellendam halen we een auto vol boodschappen. Het kost even moeite, maar alles verdwijnt weer onder de banken en onder de vloer in de boot. En de doosjes onder de vloer bewijzen hun nut.

Als we de gevulde gasfles weer aansluiten lekt er wat gas uit de koppeling. Met een beetje lint is het vrijwel weg, maar niet helemaal. Waarschijnlijk heeft de fles een beetje te veel druk voor de koppeling. Dat zou zichzelf oplossen, maar 100% zeker weten we dat niet. En waar laat je een gasfles onderweg? Dus nu maar een nieuwe fles kopen en dit later oplossen.

Thuis heb ik gezocht naar een haakje om de wifi antenne binnen ook te kunnen bevestigen. Met een redelijk signaal gaat dat ook goed genoeg. Wonderlijk genoeg zit het perfecte haakje nog in een plastic zakje in een van de materialen kistjes thuis. Geen idee waar het vandaan komt, maar het past precies.

Haakje voor de wifi antenne Haakje voor de wifi antenne

Zaterdag 1 juni: Weer een poetsdag. Mooi weer, zonnig en een rustig windje uit het noordwesten. Nu het dek schoongemaakt, vooral de was die altijd weer wit uitslaat weggehaald. Dat kost altijd veel moeite. Eigenlijk snappen we niet hoe het komt, het lijkt alsof de was uitregent op het dek. Of ik ben er toch veel slordiger mee dan ik denk, en het zijn wel druppels uit de doeken.

,