Koffie en radio


Zaterdag 7 juni in de middag vertrekken we naar de boot met een volle auto met de kleding voor de komende twee maanden.  Gek genoeg lijken de kledingkasten thuis er amper leger van geworden. Een beetje huiselijkheid aan boord is ook belangrijk, en dat houdt ook in koffie en muziek (naast wifi en computers).  Vlak voor ons vertrek is nog een nieuwe DE 1.5 liter thermoskan afgeleverd.   De zegeltjes zijn nu bijna op.

DE koffiekan DE koffiekan

Het is warm, en de voorspelling is dat het een warm weekend wordt, met ’s avonds regelmatig onweer. Later op de avond gaan we nog even langs bij onze oude instructeur Ruud van der Zee, die met twee boten terugkwam van een weekje Engeland.

Zondag 8 juni is weer een mooie dag. We slapen uit en Elly richt de kasten verder in. Het lijkt erop dat we minder kleding meegenomen hebben dan vorig jaar. Gilbert gaat aan de gang met de nieuwe (auto)radio. Onze radio was nog van voor het iPhone tijdperk, zonder bleutooth.

Ik heb nu een Kenwood BT48DAB gekocht met alle opties: USB aansluiting voor iPhone met kabeltje, bleutooth, DAB+, en een microfoontje om te bellen. De aansluitingen van een autoradio zijn blijkbaar standaard, ik kan de radio’s zo omwisselen.

Helaas geldt dat niet voor de antennes. De FM antenne stekker is anders. En de DAB antenne moet geaard worden, en dat kan niet zo makkelijk met onze boot. Dus voorlopig is de radio een iPhone speler. Leuk is dat je de kleur van het display kunt instellen. We kiezen een kleurtje dat past bij de bank.

Kenwood Radio Kenwood Radio

Bij Conrad bestel ik wat onderdeeltjes om de klus af te kunnen maken: een antenne stekker, isolatiecondensator en ook nog 12V stekkers.

 

,