Rondje Haringvliet


Maandag 9 juni is weer een warme dag.  We zitten in een patroon van schitterende dagen met regen en wat onweer ’s nachts.   Niks mis mee.   We gaan bij mijn moeder op bezoek.  Het onweer blijft uit, althans in Zeeland.

Dinsdag 10 juni Jason en Savannah komen een rondje meevaren.  Als ze aankomen schijnt de zon en lijkt het weer een mooie dag te worden.  Als we de zeilen goed en wel gehesen hebben trekt het dicht en gaat het motregenen.

Rondje Haringvliet Rondje Haringvliet

Dat blijft zo tot we weer terug zijn in de haven, ze hebben wel heel veel pech met deze dag.  Na aankomst in de haven klaart het op, en we kunnen dan nog buiten eten.  Later in de avond is het weer helemaal helder.   De voorspelling voor morgen is niet zo veel wind, hopelijk net genoeg om richting Ijmuiden te kunnen zeilen, of desnoods (een stuk) motoren.  We moeten dan wel vroeg op om het slijkgat uit te varen voor de vloedstroom echt op gang komt.

,