Goudhaantje en Staartmees


Op waarneming.nl was mijn oog gevallen op goudvinken in Houten. Gewoon in een stadsparkje. Ze waren er al een paar dagen gezien, dus het leek me wel een gokje waard. Ook gespot in Houten een Grote Zee-eend, niet direct de plek waar je die zou verwachten. De goudvinken heb ik niet gevonden, de Grote Zee-eend wel.

Maar de leukste foto’s waren die van Goudhaantjes en staartmezen. Ik treft een klein groepje goudhaantjes, die behoorlijk dicht bij zitten. Ik heb 50 foto’s gemaakt, en toch zijn er maar een paar toonbaar. En zelfs die zijn nog niet helemaal scherp. Het blijft een lastig beestje.

goudhaangoudhaan

De vogeltjes zoeken de boom af op insecten, en dat kunnen ze heel snel.

goudhaangoudhaan

En de laatste:

goudhaangoudhaan

Het park had veel vogeltjes. Deze staartmees poseerde in mooi licht in het parkje.

staartmeesstaartmees

Tenslotte nog een staartmees plaatje met een wat grotere vogel.

staartmeesstaartmees
, ,