Brouwersdam


De Brouwersdam is ’s winters altijd een goede fotostek. De attractie deze keer was een zwarte zeekoet, een zeldzame dwaalgast in de winter. Eigenlijk een vogel uit Schotland, Ierland en nog noordelijker. Ik heb de Zwarte Zeekoet wel gevonden, maar de foto’s zijn niet heel best. Hij hield zich duidelijk op afstand.

Zwarte Zeekoet
Zwarte Zeekoet
Zwarte Zeekoet
Zwarte Zeekoet

Al zoekend naar de Zeekoet heb ik ook de nodige andere foto’s gemaakt. Deze Zilverplevier vind ik wel mooi geworden, met de nieuwe lens zitten de vogels weer een stuk dichterbij dan ik gewend was. Zo lijkt het althans.

Zilverplevier
Zilverplevier

De Zwarte Kraai staat misschien niet bekend als watervogel, maar als volleerd alleseter is hij altijd van de partij. Hij eet gewoon mee met het schelpdierenbuffet, en als hij kan pikt hij wat van de meeuwen.

Zwarte Kraai
Zwarte Kraai

Langs de dijk zitten heel veel Middelste Zaagbekken. Dit mannetje was vlak onder kant aan het vissen.

Middelste Zaagbek
Middelste Zaagbek
, ,