Nonnetjes en Zwarte Ibissen


Om gevoel te krijgen voor het gewicht van mijn nieuwe 600mm lens ga ik een rondje maken door de duinen van Meijendel (Wassenaar). Het wandelen gaat best goed, 2 kilo meer maakt ook niet zoveel uit op het gewicht waar ik toch al mee loop.

Wat de vogels betreft is het extreem rustig, behalve de zwarte kraaien zie ik niet veel. Een deel van de plassen zijn ook leeggemaakt voor onderhoud, health dat helpt ook niet.

Gelukkig is er toch ook nog een bonus: een groepje Nonnetjes zo in het zicht vanaf het wandelpad. De houden het wel bij de verre oever, maar met de nieuwe lens lukt dat wel. Het is een groepje met 3 mannetjes (de witte eendjes) en ca 7 vrouwtjes.

NonnetjesNonnetjes

Dit is een stukje van een foto met een paartje.

NonnetjesNonnetjes

Terug naar huis ga ik via de Stompwijk en Starrevaart, in de hoop de Zwarte Ibissen er zijn. Ik heb daar heel veel geluk mee, ze zitten aan de overkant van de boezem naast de weg. Vrijwel beeldvullend met de 600mm vanuit het autoraam.

Zwarte IbisZwarte Ibis

Ze zijn helemaal gewend aan de auto’s blijkbaar, heel anders dan de schuwe nonnetjes in de duinen.

Zwarte IbisZwarte Ibis
, ,