Pestvogels bij de Tenellaplas


In het noorden van Nederland is de pestvogel een regelmatige wintergast, maar in onze regio niet zo. Nu zit er al een hele poos een groepje vogels bij de Heemtuin Tenellaplas in Rockanje, een gebiedje van het Zuid-Hollands landschap. Op hun website maken ze er voor.

Ik ben er vrijdag geweest. Helaas was het toen nogal nevelig, maar toch heb ik wel een paar leuke foto’s van de pestvogels in de bomen en bij de maretak, een soort bes waar ze dol op zijn.

Pestvogel Pestvogel

Ze bleven de tijd dat ik er was helaas hoog in de bomen, dus het zijn allemaal foto’s van de buik. Op deze kun je toch de felle kleuren op de vleugels ook wel een beetje zien.

Pestvogel Pestvogel

De Tenellaplas lijkt wel een leuk en rijk vogelgebied. Het leverde mij als bijvangst een mooie foto van een gaai op. De gaai was in het mos naar voedsel aan het zoeken, precies op een topje waardoor de achtergrond mooi vervaagd.

Gaai Gaai

Zaterdag heb ik nog een poging gedaan om in mooi avondlicht een foto te kunnen maken van de pestvogels, maar toen waren ze gevlucht voor een auto die met piepende remmen langsreed. In plaats daarvan lukt het om een Grote Lijster te fotograferen, die ook al dol is op de maretak. Zijn Engelse naam is Mistle Thrush, naar de Mistletoe mag je aannemen.

Grote Lijster Grote Lijster
, ,