Roze Spreeuw


In Vlaardingen zit al zeker twee weken een Roze Spreeuw.    De Roze Spreeuw broedt ten noord oosten van de Zwarte Zee, en overwintert in Noord-India.  Toch komen er elk jaar wel een paar vogels in Nederland terecht.  Het gekke is dan, vind ik, dat als zo’n vogel eenmaal een plekje in Nederland heeft, hij daar lang blijft hangen.  Bij de A13 zit als sinds begin december een Hop, op de Maasvlakte zit al meer dan een jaar een Arendbuizerd (waar ik nog steeds geen foto van heb).

Als ik in Vlaardingen aankom staat er een groepje van ca 10 vogelaars met lenzen en verrekijkers. Al snel laat de Roze Spreeuw zich zien op de dakrand. Misschien geen natuurfoto, maar wel een goede feitelijke weergave.

Roze Spreeuw
Roze Spreeuw

Even later vliegt nij naar een boom de volgende tuin, waarschijnlijk met zicht op voedertafel of zo.

Roze Spreeuw
Roze Spreeuw

De Roze Spreeuw van Vlaardingen is liefdevol in de groep opgenomen door plaatselijke gewone spreeuwen, hij mag bij hen in de boom slapen.  Deze foto is vlak voor de zon ondergaat genomen, de boom vult zich met spreeuwen voor de nacht.

Roze Spreeuw
Roze Spreeuw
, ,