Buiskap


Afgelopen najaar ging het mis bij het opbergen van de buiskap; de buis viel naar achteren en trok het scharnierpunt los. Dat is niet gemaakt om kracht te leveren, kleine schroefjes in polyester. Eigenlijk is dit probleem het eerste jaar al ontstaan, toen de beugels ’s winters naar achter los hingen, in plaats van op het kajuitdek lagen. Toen al is het polyester gescheurd. Nu was het echt helemaal kapot.

Uitgebroken buiskap
Uitgebroken buiskap

Diverse reparateurs hebben er naar gekeken, maar niemand wilde daar zijn vingers aan branden. Reparatie was ook moeilijk, omdat de opstaande rand hol is, maar wel bovenop het dak van de kajuit is gekit. Je kunt er aan de onderkant dus niet bij, reparatie materiaal loopt gewoon weg aan de onderkant.

Vlak voor het vaarseizoen was het hoge woord eruit: we kunnen dit niet maken. Dus kwam Erik met een andere oplossing: een roestvrijstalen voet, die veel steviger is dan de oorspronkelijke bevestiging, en die tevens de beschadigingen in het polyester helemaal afdekt. Een week later had hij hele mooie plaatjes gemaakt, die we er samen op hebben gezet. Het ziet er mooier uit dan ooit, en is nog sterker ook.

Buiskap na reparatie
Buiskap na reparatie
,