Dover


We besluiten een dag in Dover te blijven.  Dat pakt best goed uit.  Dover is gebouwd aan de monding van River Dour, in een dal van de krijtrotsen.  Op de linkerrots staat het Dover Castle, de rechterrots heet Western Heights.

Dover Castle
Dover Castle

De attractie van Dover is Dover Castle, het kasteel op de krijtrotsen. Op die plek staan al meer dan 2000 jaar forten.  Je kunt niet alleen het oude kasteel bezoeken, maar ook het commandocentrum uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook de Western Heights staan vol met forten met militaire bouwwerken, waaronder een gevangenis die nog in gebruik is. Hier is vanaf de Napoleontische tijd gebouwd. English Heritage ontfermt zich over de gebouwen. Nu is het gebied grotendeels ingericht als wandelgebied, een soort historisch natuurreservaat.  De White Cliffs Countryside Partnership geeft kaartjes uit over de wandelroutes.

De Western Heights liggen direct boven de jachthaven. Eén keer per maand kun je via het trappenhuis van de Grand Shaft naar boven.  Als wij er zijn is het net zo’n dag.  Een leuk begin.  De foto is van het einde van de dag, toen was het hek alweer dicht.

The Grand Shaft
The Grand Shaft

Als we de trap beklommen hebben, zijn we in een andere wereld.  Geen auto’s meer, maar oude paden en halfverwilderde natuur.  Heel bijzonder. De krijtrotsen zorgen voor veel soorten planten en vlinders.

Dambordje
Dambordje

Ik ontferm me over de vlinders.  Als beginnend vlinderfotograaf is alles nog nieuw.  Het dambordje op de foto is een soort die in Nederland niet voorkomt, maar hier algemeen is.

Orchidee
Orchidee

Elly houdt zich bezig met de planten.  Er zijn echt heel veel soorten.  Op de foto een orchidee, we moeten de soort nog uitzoeken.

De gevangenis
De gevangenis

We struinen wat rond op een veld onder een groot gebouw dat nu een gevangenis blijkt te zijn.  Dat staat niet in de folders.  We gaan terug richting Dover, naar het Drop Redoubt fort.

Drop Redoubt Vesting
Drop Redoubt fort

In het Drop Redoubt fort kunnen we door een klein poortje de grachten in.  Best eng, wat als het poortje dicht gaat?  Niks, het blijkt dat je er ook via een gewoon pad uit kunt.

We dalen af richting stad en lopen nog een eindje langs de River Dour.  Een klein heel helder stroompje waarin je de forellen zo ziet zwemmen. De trail is verder niet zo spannend, je loopt af en toe langs een pub, maar meest door de woonwijken.

The Red Lion
The Red Lion

’s Avonds eten we lekker in The Eight Bells, een pub in het centrum. Goed eten voor een schappelijke prijs.

 

,