Middelburg en het Veerse Meer


Maandag 8 tot donderdag 11 augustus besteden we om te wassen, wat te fietsen, en bij te praten met de familie in Zeeland.  Middelburg is ook een goede plek voor Pokemons ontdek ik.  Leuk is ook een bezoekje aan het parkje op het terrein van Miniatuur Walcheren in het centrum van Middelburg. Ik had op waarneming.nl gezien dat daar veel libellen zaten.  In eerste instantie vind ik ze niet, tot een collega fotograaf me op de duindoorn wijst.  Daar zitten minstens 10 paardenbijters en een blauwe glazenmaker.  Voor mij nieuwe soorten.

Blauwe Glazenmaker
Blauwe Glazenmaker

Vrijdag 12 augustus varen we met mijn zoon naar Veere, waar we in de stadshaven aanleggen.  Zaterdag ga ik met het bijbootje even naar de Schutteplaat, waar ik in mijn jeugd mijn zomers doorbracht met mijn ouders.  Leuk om daar weer even te kijken.

Veere
Veere

Zondagochtend gaan Elly en ik vroeg naar de Haringvreter.  Het is een mooie stille maar frisse ochtend.  Beetje najaarsachtig.

Damherten op de Haringvreter
Damherten op de Haringvreter

Op de Haringvreter is een grote kudde damherten met veel jongen.  Later op de dag lopen ze het bos in, maar ’s ochtends kun je ze op de weilanden zien.

Zondagmiddag varen naar de Schutteplaat.  Aan de noordkant leggen we aan een oude werksteiger aan, waar het nog net diep genoeg is.  Het probleem met meeste steigers bij dit en de andere eilanden in het Veerse Meer  is er sinds de aanleg rond 1970 niet meer gebaggerd is. De steigers komen dus in steeds ondieper water te staan.  Jammer eigenlijk, want verder worden de eilanden wel bijgehouden.  Er wordt gemaaid, en zijn kliko’s en afvalbakken.

Aan de Schutteplaat
Aan de Schutteplaat

Op de Schutteplaat is het uit de wind van het bos lekker warm, te warm voor Elly. ’s Avonds BBQ-en we  met onze Cobb BBQ, de eerste keer van het jaar.  Het is een warme avond tot de zon ondergaat.

Maandag 15 augustus is het mooi weer.  Tijdens mijn ochtendrondje op de Schutteplaat spot ik een boomblauwtje, een klein vlindertje.  Niet zeldzaam volgens de gids, maar ik vind het leuk om te leren kijken naar andere beestjes.  Er zitten ook libellen op de Schutteplaat.

Boomblauwtje
Boomblauwtje

’s Middags varen we naar Kortgene, waar we nieuwe matrassen voor de voorhut bestellen bij Delta Marina, de Nederlandse dealer van Flexima matrassen.  We hadden ze ooit gezien op de Hiswa, en toen eigenlijk al een keuze gemaakt.  Over vier weken slapen we op de matrassen van 18cm, ipv de 10cm die we nu hebben.   Na 7 jaar worden ze toch wel hard.  Wij zijn heel benieuwd of ze de reclame waarmaken.

Flexima reclame
Flexima reclame
,