DB


Ik heb in mijn wat jongere jaren heel wat uren in de Märklin treinen catalogus gebladerd.  Altijd als ik Duitsland met de trein reis, is dat een feest van herkenning.  Alle seinen en bovenleidingen die je uit de catalogus kent, bestaan echt en zien er precies zo uit.  In deze post wat indrukken van de trip Stralsund – Göttingen.

ICE treinstellen
ICE treinstellen

Het hotel in Göttingen lag vlak bij de doorgaande spoorlijn.  Göttingen ligt aan een drukke noord-zuid route, dus er is voldoende verkeer om te fotograferen.

Naast het station ligt een overslag en rangeerterrein.  Dat betekent veel sporen voor de diverse activiteiten.  In Duitsland worden de rangeersporen voorzien van lage rangeerseinen, zoals op de foto hieronder.

Containertrein
Rangeersein

 Ik denk zeker elk kwartier komt er een goederentrein voorbij.

Containertrein
Containertrein

Een werktreintje staat gereed voor het geval dat

Werktrein
Werktrein

Van een afstand ziet de bovenleiding er heel erg druk uit.  Met een leiding boven elk spoor loopt het al snel op.  Op mijn modelbaan ben ik nooit begonnen aan bovenleiding, te lastig leek me dat.  Op het Duitse hoofdnet is alles electrisch uiteraard.

ICE treinstellen
Veel sporen, veel bovenleiding
,