Groene risotto met wokgarnalen


We hadden geen ervaring risotto, en eigenlijk wisten we niet of het gerecht lekker zou zijn, maar garnalen zijn lekker.  Dus we hebben het Plus recept gemaakt, en het was lekker.  Het maken van de risotto is wel even werk, maar het heel erg lekker.Risotto

INGREDIËNTEN

 • 1 courgette, in kleine blokjes
 • 200 g broccoli, in kleine roosjes (dus ca 350 g stronkje)
 • 5 eetl. olijfolie
 • 2 sjalotjes (of 1 kleine ui), gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
 • 1 kleine prei, in smalle ringen
 • 300 g risotto (grote eters nemen wat meer)
 • 250 ml visbouillon van hele tablet
 • 2 x 200 g wokgarnalen, goed ontdooid als ze gevroren waren.
 • 2 rode pepers, zonder zaadje, in blokjes of ringen
 • 2 eetl peterselie, gehakt, of nog beter verse blaadjes.

Bereidingswijze

Blancheer de courgette en broccoli circa 1 minuut in water met zout.  Giet de groenten af en bewaar het kookvocht (ca 600 ml). Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalot, knoflook en prei 1-2 minuten. Schep de rijst erdoor en roerbak 2-3 minuten tot de rijst glazig is. Voeg al roerend steeds beetje bij beetje de visbouillon en het groentekookvocht toe als het vorige vocht door de rijst is opgenomen. Kook de rijst al roerend zo in circa 20 minuten gaar.

Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok. Roerbak de garnalen met de rode peper circa 3 minuten. Schep de broccoli en courgette door de rijst, warm even door en serveer de risotto met de garnalen erop.  Bestrooi met de peterselie.

Opwarmen

Het maken van de risotto leek ons voor 4 mensen goed als experiment of je het invriezen en ontdooien.  We hebben de risotto voor 4 mensen gemaakt, en de garnalen met rode peper per keer voor 2: 200 gram garnalen en 1 rode paprika die we apart moeten roerbakken per keer.  Het opwarmen van de risotto met broccoli en courgette het we heel voorzichtig gedaan, 1 dag de koelkast ontdooien, daarna 15 minuten op 180 W en 5 minuten op 360 W in de magnetron.  We hebben nog een beetje visbouillon toegevoegd. Voor onze magnetron ging dat goed.

He resultaat smaakte net zo als de eerste keer, inclusief de zachte maar hele broccoli.

,