Ovenschotel met spruitjes en krieltjes


We zijn nogal met recepten bezig van de AD krant.  Liefst dan gerechten die niet te moeilijk zijn, maar soms wel iets anders.  Deze was ook anders, een vegetarisch gerecht waar je het vlees niet mist. Dat is altijd een criterium als beginner ietsje minder vlees eten.  

Ovenschotel

Het recept geven we eerst en dan nog wat suggesties voor de volgende keer. Dan is ie best lekker, dat was het nu ook al trouwens.

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 500 g spruiten
  • 3 eieren
  • 150 g crème fraîche
  • 150 g geraspte kaas, belegen
  • ½ tl geraspte nootmuskaat
  • 2 el gehakte bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • ovenschaal van ca. 30 cm

Bereidingswijze (55 min)

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Doe de krieltjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Bak de krieltjes 10 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de spruiten schoon. Snijd de onderkant van de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en halveer ze. Besprenkel de spruiten met wat olijfolie en zout en schep ze in de ovenschaal bij de aardappels. Bak de aardappels samen met de spruiten nog eens 10 minuten in de oven.

Klop in een kom de eieren met de crème fraîche, de kaas en de nootmuskaat tot een dik beslag.

Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aan staan. Schenk het kaasbeslag bij de aardappels en zet weer terug in de oven. Laat de schotel nog 15 minuten bakken tot de eieren zijn gestold en de kaas een mooie goudbruine korst heeft gevormd.

Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de gehakte bieslook.

Alternatief

We vonden het even zoeken wat er lekker was, en wat minder.  De groente en kaas is lekker.  We denken dat het lekkerder zou zijn als de krieltjes zijn gekruid, met bijvoorbeeld met rozemarijn of misschien komijn.  En het zou lekkerder zijn om de krieltjes in tweeën te snijden en even los opbakken om een kleurtje te krijgen voor het schaal ingaat.  

,